Massagetherapie

Het fysieke lichaam wordt gezien als een onderdeel van een geheel waar alle veranderingen op een aantal niveaus – fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel – zich kunnen manifesteren, reflecteren en projecteren met andere woorden: de geest drukt zich uit in het lichaam. Massagetherapie is daarom niet alleen fysiek gericht maar wordt er ook  aandacht gegeven aan alle andere aspecten van het mens zijn.

Vanuit een holistische visie  zijn lichamelijke klachten signalen vanuit het lichaam die verband houden met ons innerlijke leven. Vanuit dit perspectief is medische behandeling niet het enige waar ziekte om vraagt. Het zou ook wijs zijn om een symptoom bewust te voelen en te beluisteren. Ons lichaam is onze beste vriend en wil ons door een symptoom iets vertellen en alleen jij zelf kan ontdekken wat je  lichaam te zeggen heeft. Hierdoor is niet de massagetherapeut diegene die advies geeft, maar je lichaam zelf neemt de rol van therapeut op zich. Door op deze manier naar symptomen te kijken en te voelen, veranderen spanningen en klachten in een “gesprek” met  je lichaam. Ziekte en symptomen worden meer gezien als het vragen om aandacht van die aspecten van ons “zijn” die niet worden gehoord, gezien of waar we ons bewust van zijn. Je wordt uitgenodigd tot zelfonderzoek en bewustwording.

Anamnese en behandelplan
Tijdens een anamnese gesprek verzamel ik allerlei informatie.
Hierbij kijk ik niet alleen naar het medische gedeelte maar ook naar het sociaal- en emotionele stuk.

Na aanleiding van het gesprek stel ik een behandelplan op om samen met jou beweging te brengen in het geen wat je bezighoudt. Een behandelplan is niet statisch.
Per behandeling wordt gekeken wat op dit moment de meeste aandacht vraagt.

Behandeling
Contactsteun is mijn intentie tijdens het masseren.
Het betekent dat je door veilige aanraking weet dat je gesteund wordt en je helemaal jezelf mag zijn.
Tijdens de behandeling  geef je aandacht aan het geen wat de meeste aandacht vraagt.
Dit kan een pijnlijke plek of spier zijn, maar ook een gevoel of een emotie.

Nagesprek
Na afloop van de massage mag je nog enkele minuten blijven liggen om te genieten van de rust.
Intussen heb ik een glas water voor je neergezet. Er is gelegenheid na de massage om kort te evalueren.
Het nagesprek houd ik bewust kort, om te voorkomen dat je direct weer in je hoofd gaat zitten.